Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας και μετά από πρόσκληση της κας Λεωνής Δάλλα, ομότιμης καθηγήτριας στο Τμήμα Μαθηματικών του ΕΚΠΑ και υπεύθυνης των Εκπαιδευτικών προγραμμάτων στην Βιβλιοθήκη Θετικών Επιστημών, ομάδα εικοσιπέντε  μαθητριών της Γ’ Τάξης του Ραλλείου Γυμνασίου Θηλέων, παρουσίασαν το project  που εκπονήθηκε στα πλαίσια του μαθήματος των Μαθηματικών, με θέμα: «Γυναίκες μαθηματικοί από την αρχαιότητα έως τον 21ο αιώνα».

 

Μετά την ξενάγηση τους στην Διαδραστική Έκθεση Γεωμετρικών Στερεών της Βιβλιοθήκης του ΕΚΠΑ ακολούθησε η εξαιρετική τους παρουσίαση για τις γυναίκες μαθηματικούς. Οι μαθήτριες μίλησαν για την πραγματική θέση της γυναίκας στη μαθηματική κοινότητα, τα στερεότυπα, τις διακρίσεις, αλλά και τις προκαταλήψεις που εξακολουθούν να υπάρχουν ακόμη και στην σημερινή εποχή. Έγινε ειδική μνεία στις γυναίκες μαθηματικούς, που παρά τις αντίξοες συνθήκες, κατάφεραν να διαπρέψουν και να λάβουν μεγάλες διακρίσεις. Τις μαθήτριες συνόδευσαν οι καθηγήτριες μαθηματικοί του σχολείου μας Βενάρδου Φιλιώ Ελένη και Γεωργία Αλεξοπούλου.

Στη συνέχεια έγινε ξενάγηση στους χώρους  και τα αμφιθέατρα της Σχολής Θετικών Επιστημών

Το πλήρες κείμενο της παρουσίασης των μαθητριών των δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα της  Βιβλιοθήκης Θετικών Επιστημών.

http://sci.lib.uoa.gr/nea-anakoinoseis/detail/article/xenagisi-tis-g-taxis-toy-ralleioy-gymnasioy-sti-diadrastiki-ekthesi-geometrikon-stereon-tis-bibliothi.html?fbclid=IwAR0RcB-rGREfPvAXOP-UkvA0oQdyEQBBybGZF0NEjc0sax2p_Nye0Ad-Oa8

Πολλά συγχαρητήρια σε όλες τις μαθήτριες που συμμετείχαν!!!